Екип

СЪУЧРЕДИТЕЛИ


Искрен Кръстев
Предприемач, Инвеститор, Визионер 
View Iskren Krusteff's LinkedIn profile View Iskren Krusteff’s profile

Председател на УС

Искрен Кръстев е предприемач и инвеститор, с фокус върху устойчиви бизнес модели и образователна трансформация чрез партньорства и иновации. Преди изграждането на екипа на GEM България, той управлява бизнеси, програми и проекти, състоящи се от многофункционални екипи и бюджети до 50 милиона паунда в публичния и частния сектор в ЕС, включително Финансовия регулатор на Обединеното Кралство.

От завръщането си в България бе ментор в Start It Smart – български предприемачески клуб, основан през 2009 г., с мисия да вдъхновява и подпомага младите хора да започнат собствен бизнеси, чрез добри примери. От октомври 2015 г Искрен – ментор в Endeavor Bulgaria. Endeavor Global избира и подпомага предприемачи с растящи бизнеси и имат потенциала да променят страните си и света и са тези, които могат да бъдат ключови фактори за дългосрочен икономически растеж, създаване на работни места и иновации. 

Искрен участва като лектор на множество форуми и конференции на тема предприемачество и  член на жури на национални и международни предприемачески състезания.


Светозар Георгиев
Предприемач, ментор, ангел инвеститор
View Petar Sharkov's LinkedIn profile View Svetozar Georgiev’s profile

Член на УС

Светозар Георгиев е съосновател на Телерик, Телерик Академия и Campus X. След като прекарва 14 години в изграждането на глобална софтуерна компания, той се отдава на споделянето на своите знания на следващото поколение български предприемачи.

Мисията на Светозар е да помогне на местните ИТ и старт-ъп екосистеми да се развиват все по-успешно и да се превърнат в мощни сили за положителна промяна в България.


Мира Кръстева
Предприемач
View Mira Krusteff's LinkedIn profile View Mira Krusteff’s profile

Член на УС

Мира Кръстева е предприемач, със специален интерес към децата и младежта, трансформация на образованието, неформално образование и и фокус да спомогне България да става все по-добро място за живеене.

В Лондон, тя управлява проекта Urban Age – международни конференции на високо ниво на тема урбанизъм, който е създаден от London School of Economics и фондацията Alfred Herrhausen Society на Deutsche Bank. В Ирландия, заедно със съпруга си, основава първото българско училище в южна Ирландия.

Мира използва свободното си време да обучава родители как да използват ефективно дигитални инструменти в полза на децата си. Мира е сертифициран PRINCE2 мениджър проекти и е учила бизнес администрация и световна политика в LSE. Съавтор нa националните доклади на GEM България от 2016.


Veneta Andonova

д-р Венета Андонова
Университетски преподавател, Декан на Факултет, Изследовател и Ментор
View Veneta Andonova’s LinkedIn profile View Veneta Andonova’s profile

Съосновател и автор на доклади на GEM България 2015/16, 2016/17, 2017-2019

Венета Андонова е университетски преподавател в Universidad de los Andes School of Management и Декан на Департамента по Администрация. Венета се е посветила  на равитието и адаптирането на бизнес стратегии в контекста на развиващи се държави и държави в преход. Професор Андонова подкрепя млади предприемачи и инициативи като обучител и ментор, и помага на компаниите да опознаят работещи и иновативни бизнес модели, проложими в среда със сериозни социални и икономически предизвикателства.

Със знанията си придобити при многобройни пътувания и общуването с водещи фигури в сферата на бизнес науката и практиката, професор Андонова се включи активно като ментор на предприемачески инициативи в България и е активен поддръжник на студентското предприемачество при престойте си в България.

Тя е чест гост и лектор на международни конференции и академични програми. Публикува в престижни международни издания и нейните трудове се ползват с популярност сред международната академична общност.


Малина Крумова
Експерт по европейски фондове
View Malina Kroumova's LinkedIn profile View Malina Kroumova’s profile

Съосновател

Малина Крумова е експерт по европейско финансиране и  през последнит години работи в национални институции  свързани с европейските фондове на ръководни позиции.


Петър Шарков
Управляващ директор на Училищна Телерик Академия
View Petar Sharkov's LinkedIn profile View Petar Sharkov’s profile

Съосновател

Петър Шарков е ръководител на Училищна Телерик Академия – най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас. Той отговаря за дългосрочната стратегия за развитие на програмите, както и за ключовите партньорства с образователните институции и бизнеса.

Петър има дългогодишен опит в стартирането и
управлението на организации, както и в изграждането
на образователни програми и въвеждането на нови
техники и методологии в обучението. Той е
съосновател на Start It Smart – една от водещите
организации, подпомагащи развитието на предприемаческата общност в България. Като част от Start It Smart, Петър играе важна роля за изграждането на визията и устойчивото развитие на организацията, където инициира и ръководи първия преакселератор в България за начинаещи предприемачи. От 2013 до 2015 г. той е президент на Start It Smart, а от 2015 г. до днес е член на борда ѝ.


Адриана Попова
Chief Intelligence Officer – DEEP I / O
View Malina Kroumova's LinkedIn profile View Adriana Popova’s profile

Съосновател

Сериен предприемач и консултант стратегии в областите технологии, телекомуникации, финанси, здравеопазване и медии, съветник в области икономика, международни отношенния, сигурност, както и началник кабинет в няколко български правителства.


Георги Чисусе
Адвокат и съосновател в Блокчейн Валей, Еведо и Скалейтър
View Malina Kroumova's LinkedIn profile View George Chisuse’s profile

Съосновател

Георги Чисусе е адвокат, регистриран в Софийска адвокатска колегия, защитил магистърска степен по международно бизнес право в Кингс Колидж Лондон. Преди да стартира своята частна практика и предприемачески начинания, Георги е бил член на екипа за банково финансово право на софийския офис на адвокатско дружество Волф Тайс.

Героги специализира в правната структура и регулаторна рамка в блокчейн сферата, международно финансово право, съдебни спорове и сливания и придобивания. Неговото портфолио от клиенти се състои главно от местни и международни иновативни стартиращи и мащабни ИТ компании. Ръководеният от него международен екип от юристи допринася за израстването на множество предприемачески начинания.